Utvecklingssamtal!!

Gick till dagis idag, var sena för min lur var på laddning och där hade hänt nåt skumt, hade ställt den på kl 7 men den ringde först 10 i 8, jag vakna kvart i så det va lite knas...
Kom iväg iaf, sällskap med Anna å barnen ner. Vid 9 hade vi tid för samtalet och Anna väntade utenför. Man blir glad av att höra allt bre om sin tjej, blir stolt som attan!! =) Hon är en glad och go tjej, vill att alla ska få vara med, fungerar bra med alla. Hon är framåt och ödmjuk. Härligt att få höra som mamma!! =D

Sen gick vi en liten runda jag å Anna. Väl hemma fixa jag spättalunch. Thilia sov och jag njöt lite i solen innan hon vaknade. Anna skulle på utv.sam. halv 2 för Noa så hon tog bil ner å tog med Nona hem sen.
Noa ville stanna och leka så så fick det bli!! Var ute först å de käka banan och glass, sen inne en stund och lekte medans jag fixa middag, spaghetti å köttfärssås. De åt som små hästar alla 3! Gick sen bort och lämnade Noa och jag å barnen fortsatte runt Tryggarp, Nona cyklade. Stannade vid Sandella där Mange höll på att greja med husvagnen.

Nu sitter jag här å ska strax krypa ner i bingen, lite tlött nu...=)

Long time.... ;)

Japp, 2 veckor sen sist, ja e lite hopplös allt hehe...

Förra veckan hände en del så jag hade varken tid eller ork med att skriva nåt...
Måndagen var det sista öppna förskolan för denna termin, vi åt tuppkaka som Ewa gjort (en av mammorna), sen åt vi lite somaliskt tilltugg, en rätt var som piroger med lammfärs i å de var jättegoda! Lana hade med bullar oxå och det var en najs stund, blir att gå dit i höst igen!!
Elona följde med Ebba hem efteråt för att leka en stund innan vi åkte till stan. Hämtade henne sen och fick en rundvandring i deras hus och jag blev lite avis för så har jag alltid velat bo själv...;) Massa smuttar och mysiga rum trots ett stort hus!!
Åkte till jkpg å handlade, sen hem å fixade pizza till kvällsmat. När barnen somnat fixade jag tårtbottnar å frallor, luktade nybakat i hela huset typ mitt i natten, jag kom inte i säng förrän cirkus kvart över 2.....

Tisdagen var ju då min stora dag haha! Fölsedag minsann;P! Fick supersmarrig frukost av Anna, sen hem och fixa middag, väldigt enkel sån... Å sen lite städ å fix å vid 6 kom min å Manges familj å hälsa på. Fick lite blomster å pengar åsså fick jag 31st tialotter av lillebror... Har inte skrapat klart dem ännu....;P

Onsdagen var vi uppe ganska tidigt, op för Nonas hals... Lämnade Thilia hos farfar å åkte till Ryhov. Elona hade fått plåster med emla salva på händernas ovansida och när det så var dags att sätta nålen blåste vi såpbubblor och hon sa inte ett pip så det gjorde inte så ont, skönt det... Sen fick jag fina kläder att ta på å sen rullade gosan in i opsalen. Fick "sockerdricka" i handen, sen elektroder på bröstet å sen andas i en mask. Hon ville sitta upp å det tog ca 3 sek sen rasa hon ihop i min famn å blev helt lealös å sov som en stock!!
Jag å Mange gick och köpte lite att äta, en runda på apoteket å väl tillbaka vänta vi ca 10-15 min innan vi fick gå in till uppvaket. Elona låg på sidan å sov, rosslade en del å kom blod ur näsan. Hon hade vaknat lite tidigt så de hade fått ge henne mer sömnmedel, och när hon då vakna till vände hon sig och drog ur droppet, så den fick de sätta om i andra handen... Vi satt igämte henne tills hon vaknade, hon gned sig i ansiktet en del så hon hade blod i hela fejan.... Å som hon lät, typ bubblade i henne som hon var jättesnorig... Det var det värsta, men rätt var det var slutade det och det kom inget blod mer. Hon fick ansiktet rentorkat å efter en stund satte hon sig upp. En stund sen la hon sig och var väldigt blek. Hon fick meducin mot illamående. Hon hade inte ont sa hon, skönt det.. Men hon hade ju fått en hel dos morfin så! Vi prata med läkaren å vi beslöt att stanna kvar över natten. Vi åkte upp till barnavdelningen kl 13 ca. Elona somnade om så jag åkte till dragon och åt medan Mange var kvar, å när jag kom tillbaka åkte han hem å åt å fixade lite grejer till oss å hämta Thilia som det för övrigt gått jättebra med hos farfar. Jag blev impad, han hade bytt bajsblöja på henne, det var mer än han klarat på sina egna barn, har han bytt 10 blöjor i sitt liv är det ju bra...!! =)
Mange å Thilia kom in till oss runt 6, då var Nona pigg och fick lite ipren och efter en stund lite yoggi. Hon ville ha mer, men fick snällt vänta en stund så hon säkert fick behålla maten, var ju nästan ett dygn sen hon åt sist..
När M å T hade åkt käka vi kvällsmat. Elona åt en tallrik yoggi till å 2 mackor. Sen kolla hon på både pippi å ronja innan hon somna! Natttjejerna kom in, Nona hade väntat på dem men 5 min innan de kom somnade hon.. Vi gav henne 2 alvedon i rumpen, då vakna hon såklart, men somna om efter en stund igen. Fick även ta bort droppet, hon hade en ställning till det å släpa runt på, så jag kan säga att hon ville upp å gå en hel del för det var ju lite häftigt att dra det med sig...;)
Jag somnade efter en stund med, megatrött... Vakna till några ggr när Nona hosta, men sov annars gott. Vid 6 väckte Nona mig, hon hade ont i handen där nålen satt så vi ringde på klockan å en tjej kom in med alvedon å sen tog hon bort nålen. Nona va pigg så hon kolla på bollibompa å jag snarka en stund till. Halv 8 var det frukost å Nona hade god aptit idag med. Kul att hämta mat å äta i sängen framför tvn...;)
Vi klädde på oss å sen spela vi lite ps2 å kolla film å läste å lekte i lekrummet innan läkaren kom å skrev ut oss efter en koll i halsen där det såg bra ut. Så pappa kom å vi åkte hem,Nona somna i bilen en stund trött efter allt ståhej å en tidig morgon...
Fredag var jobbdag för mig å Mange tog med bernen å åkte till Sturkö för att hjälpa till med förtältuppsättning med sina färäldrar. De stanna till söndagen så jag hade hela helgen själv... Trött fredag, hamna ändå i soffan å orka inte gå upp å lägga mig så tidigt som jag tänkt... Lördagen upp å jobba, sen hjälpte jag chefen med en moppe han köpt till Cajsa som fyllde 15 på söndan... Åkte hem å åt lite. Emil kom en sväng. Sa att jag va sugen på tacos så han kunde ju komma förbi på kvällen sen... Jag var trött å tänkte gå å nana när han ringer vid 9 ( han har brandjour) å säger att han e hungrig så jag ställer på tacos. Vi äter å han beger sig vid 11 tiden å jag ramlar i säng. Upp på söndagen igen, sen hem å fixa lite. Hängde ut lakan å börja klippa gräs. Lakanen var näatan torra å gräset nästan färdigklippt när det börja pissregna... Bara in med allt igen... Då gick jag upp å röjde på nonas rum å möblera om, blev nöjd å Nona med när hon kom hem. Då var jag hos kossorna å de små sov när jag kom hem. Inte många timmar med Thilia denna veckan, lite konstigt faktiskt...

Idag har vi vatt å handlat lite kläder till barnen, Thilia har typ växt ur det meste nu så det bar behövlit!

Imån ska vi gå till dagis, har varit dåligt med det sista tiden, får bli skärpning där minsann!! =)

Nähepp, nu kallar bingen!! Natti!

Annicas klotterplank

Välkomna till min yra vardag!

RSS 2.0