Brrr!!!

Kallt ute, nästan -9 grader! Mys att elda i kaminen, tur vi har den godingen!:)

Igår var det med kallt när vi åkte. Hade köpt med sallad som vi åt i Värnamo, mamma käka en macka med brieost å salami.
När vi rulla in i Ullared såg vi att vi inte var ensamma, kö lång som attan in! Hade vi åkt så vi gick in när det öppna hade vi vart nästan ensamma men vi kom vid 11 ca å då var vi abselut inte ensamma! 45 min i kö in å ca lika möe ut sen! Väl inne tycker jag det gick bra att handla ändå. Hittade inte allt jag skulle, men det fanns fina kläder både till mig å tjejerna! Köpte nya trosor till mig ett gäng och ett set bh+trosa, längesen jag gjorde det så det var dags nu! 2 Tröjor å en träningstopp till mig, vantar, mössa å en tubhalsduk. Till tjejerna köpte jag varsinn nu overall, Thilia gick runt i sin länge här hemma sen och lekte att det var kallt och snö här inne!;) De fick varsinn ny vinterjacka med.
Köpte även tröjor å trosor mm till tjejerna, fanns mkt fint och roligt där igår!
En tomte fick följa med hem oxå, kunde inte låta bli!;)
Lite annat med men sen var det ju långa köer ut så där de var gick inte gå knappt så det fick va bra så.
Väl ute åt vi middag på Harrys, inte det godaste jag ätit men det fick funka..!
Åkte hemåt å var hemma ca halv 8. En bra dag!=)

Inatt ställde vi om klockan vilket betyder att kl nu är halv 7 och Elona har varit vaken ca 1 timme... Därför jag är vaken och astrött ännu... Ligger i sängen dock, tänkte ha det gött och bara va, skönt att slippa stressa upp!!

Kalas för Lukas i em, annars inte mkt på agendan. Får se vad som händer helt enkelt!

Oct. 26, 2012

Hej mitt vinterland!!:)

Frukost på jobbet!

Snöade igår en del och kallt blev det, idag när jag åkte var det -5! Men jag tycker det är härligt, blir mkt ljusare med lite snö!

Har varit en full vecka, jobbat så är lagom trött nu!;) Men det är kul, skönt det!

Nästa vecka har Elona lov, tänkte jag skulle vara ledig tors å fre för att hitta på nåt skoj med dem, typ äta frulle på Ikea eller nåt sånt, det är alltid poppis!
Ska hjälpa Anna panna att fixa deras sovrum oxå. Och har även ett par projekt hemma jag behöver få gjorda! Mkt nu!!;)
Här på jobbet tänkte jag klippa lite kossor nästa vecka, ska bara jobba till typ lunch men några daner ska jag väl hinna med! De blir så fina efteråt!!

Ikväll ska jag hämta Sara i jkpg hon skulle ut på galej med sitt jobb. Och imån åker jag, mamma, Emil och Jennie till Ullared! Ska bli skojsigt!!

Nu ut te kossera igen!!=)

Kossemjölk=)

Åkte idag och mjölkade kossor. Det var faktiskt mysigt! Kul att känna så och det riktigt kliar i fingrarna att få fixa med allt som finns att fixas med!!
Idag har jag rengjort ett par grejer som inte var trevliga på anläggningen, blev kalas efteråt! Och jag lyckades få både isär och ihop det själv!!;)
Fixade även ett bås som hade släppt i ena sidan, trodde jag aldrig skulle få ihop det men fasen det lyckades! Återstår att se om det håller...;)
Tvättade lite andra pinaler oxå och fixade lite och helt plötsligt var det dags att åka och hämta tjejerna! Tiden gick fort, då är det roligt!

Väl hemma bakade jag kärleksmums med tjejerna, Elona ville gärna det för vi inte hann fika på fritids idag, de har bakat där och denna veckan får föräldrar hälsa på och fika.. Vi gör det imån men hon skulle prompt fila hemma så ja det var bara att sätta igång och baka... Tycker ju det är kul så!

Åkte sen iväg på första spinpasset på asalång tid! 30 min långt men det räckte för att göra mig slut men det var skönt att få svettas och riktigt kul!! Kommer ha asont i häcken imån och ett par dar framåt men det är det värt! Blir nog 45 på fredag!
Dags att sparka igång kroppen igen, känner för att komma igång och bli pigg igen, mår ju bra av att röra på mig.
Har även kört igång en rivstart i kosten, nu ska alla extrakg väck!!
Ska man göra nåt så kan man lika gärna göra det ordentligt!! =P

Nu ska jag gå och sova, asatrött nu!!

Helgen!

I fredags efter tandis åkte jag till Anna och vi hade lite gofika och tjöta lite och det är alltid bra med såna dagar ibland, rensa ur sig lite tjöt!!=)

Hämtde tjejerna och åkte hem en stund och fixa lite innan vi åkte till Manges jobb och kika/hjälpte honom med bilen. Efter några timmar när han va färdig plocka vi ner torktumlaren som stått där sen vi byggde ut huset, och körde den till Anna. Hon vill ha en och vår bara står u, tvätten torkar snabbt här hemma utan tumlare. Hon fick även ett nytt lysrör till diskbänkslampan, blev ljust där nu...;)
Åkte sen hem och käka pizza.

Igår starta jag å thilia dagen med lite dans. Jag vägde mig även på tanitavågen på Berga, inga kul siffror men det ska vi ändra på nu!!
Åkte till maxi en sväng efteråt och handla lite innan vi åkte hem och laga mat. Mange och Elona åkte och besikta audin, 4 2or och ingen till en överdriven kostnad, gött det iaf!!=)

Lämnade sen tjejerna hos mormor och fixade iordning oss för kvällens 30 årsfest i Malmbäck. Ja det var vad vi trodde iaf... När vi väl kommit på plats där festen skulle vara fick vi inte komma in, alla stod utanför och vänta. Ett brev lästes upp och där stod att vi skulle infinna oss i kyrkan istället...!! Ja så nu är Putte å PK herr och fru Klingberg!! Så kul att få vart med och bevittna detta, och de var sååå underbart vackra!! Och alla var överraskade, var typ 4 som visste om nåt.. Sen var det fest ända till vi åkte hem vid 2 tiden.

Idag var det lite småsegt att ta sig ur sängen, men mår fint som tur är, lite trött bara.
Åt lite mat innan vi gick till mor och fika och hämta tjejerna. Efter det åkte vi ner till syster yster och fika mer och prata lite om ditt och datt.

Efter några timmar där åkte vi till sandella och hämtade vår tvanten som vi heller inte använder och körde ut den till Nicke och Sandra i Kviarp, de har mer användning av den än vi.

Väl hemma blev det kvällsmat och sängen för tjejerna och jag å maken parkera oss i soffan. Nu sitter jag här ensam, mannen har somnat...;)

Imån blir det en sväng till arbetsförmedlingen, jättekul...

Nu lockar bädden! Natti!

2 veckor...

Går otroligt fort.....


Sitter i väntrummet hos tandis, lagom spännande.....

Bebismys!❤

Jag, tjejerna och mamma har varit hos min kusin Jannike och fikat, spanat in deras hus och gosat med lille Mio!!❤
Det var såå mys att få gosa bebis!! Inget jobbigt eller så utan bara lite längtan att få hålla en liten snart som är vår!!;) Det drar i "mammatarmen" så att säga!!=P
Och mysigt hus har de med, perfekt läge! Jättekul att åka dit och hälsa på!:)

Monterade ner skötbordet innan, blev ganska gott om plats... Lite blandade känslor där...

Min underkjol till brudklänningen har legat i en vit pappåse sen bröllopet, tar ganska stor plats och vi har ont om garderober som det är... Kom på att jag köpt såndär vakuumpåse som man suger ur luft med hjälp av dammsugaren och det som är i blir platt, och idag stoppa jag i underkjolen och sög ut luften och jisses vad liten den blev! =D Tog ingen plats alls simsalabim!!

Nu ska vi äta kvällsmat och sen stoppa tjejerna i säng. Eller jag, Mange fixar med bilen, hoppas den blir klar snart...

Ibland

Vissa dagar är roliga och lätta och andra är astunga. Några är lagom varken tunga eller lätta. Tråkiga kanske man kan säga.
Idag är en blandad dag. Igår hann jag med mycket, öppna förskolan, lunch, hämta E i skolan, baka muffins, bytte lakan och städade övervåningen, gjorde pannkakor, duscha tjejerna och färgade mitt hår. Däremellan hann jag med att hämta mossa i skogen, titta på Emil i lönnenerga med tjejerna, läsa nattsaga, busa, lite läxa med E, se HV vinna och se klart en Harry Potter film. En bra dag.
Idag är jag ensam hemma, och jag vet inte om det är så nyttigt för då smyger tankarna sig på lättare... Har en lapp jag skrev igår om vad som skulle göras idag och just nu är energin bortblåst... Får försöka göra ett frest...

Fick brev från läkaren idag, sjukskrivningsintyget, hoppas det inte ska krångla en massa nu för att jag själv lyckats ställa till det lite... Är en jobbig sits som det är redan...

Pillis vart iaf glad för sin present hon fick av oss i söndags, skönt det!!;) Jag var nöjd med resultatet själv!!
Här är resultatet!!=)

Vintervila!!

Idag har vi lämnat husvagnen på Björnholmen över vintern, skönt att ha den installad till det är dags att ge sug iväg i vår igen!!

Innan det var Jennie och Johan hemma på lite kaffe, de hade gått tipspromenaden. Vi brukar ju göra det med men de sista veckorna har det vart mkt annat som kommit ivägen och idag var vi inte sugna, gott att sova lite längre ibland!

Nu är vi på Manges jobb och fejar lite med vår "nya" bil, köpte den av en här på jobbet och den är faktiskt helt ok trots att den är vit!;) Är nån nippel till luftning av bromsarna som är avdragna på båda sidor fram så vi får se om mannen lyckas fixa det, han är ju ganska händig mitt ❤!! =)

Om en stund ska vi på kalas, blev middag där, gött att slippa fixa det själv!!:)

Gräsänka...;)

Idag följde Mange med Thilia och dansade, det hade gått bra och jag tror han tyckte det var roligt!=)

När de kom hem igen fika vi lite innan Mange åkte till eurostop och blev fin i håret, han var ganska långhårig nu så det behövdes en ansning!
Han kom hem och duscha och fixa lite innan han stack iväg på roligheter med ett gäng för att fira Putte som fyllt 30, vi ska till han på fest nästa helg.

När han åkt kom mams hit och vi åkte till jkpg och köpte lite blommor, åt på Ikea, köpte kläder på Linder och handla mat på maxi.
På Ikea träffa vi pk med trollungar och mamma.

Väl hemma pyssla jag lite med blommorna, kommer bild imån, och fixade lite här hemma. Började städa och riva lite överallt på fm och var tvungen att röja det värsta som var ivägen...:)

Fick en trevlig överraskning idag på fm med, ett blomsterbud! Tack Anna, jättefina blommor, sånt är man inte bortskämd med!!! ❤

Och jag fick ett samtal med på fm, goa Emmi ringde och eftersom vi inte pratar ofta gjorde vi det en stund nu. Tack för det Emmie, jätteskönt att veta att vänner bryr sig om en!❤ Och jag tänker på dig med Emmi! ❤❤

Hade lite mys med tjejerna ikväll, dom är så härliga och har underbara kommentarer till mycket! Mina små trollmaskar, så glad jag har dem!!❤❤❤

Nu ska jag krypa i bingen, imån ska vi ställa in husvagnen och sen blir det kalas hos Pillis å Dedde!


Vet ni?

Sanna vänner växer inte på träden!
Jag har tur som har många nära vänner.
De flesta är såna som jag inte träffar så ofta men när vi väl ses är det som tiden stått stilla sen sist...
Synd att man träffar dem alldeles för sällan bara... Men skönt att veta att de aldrig är längre än ett samtal, sms eller internet bort.

Idag var det 3.6 minus ute när jag körde iväg tjejerna.
Lite trist för den vackra hösten med alla härliga färger blir så kort för nu ramlar ju alla löv ner i rasande fart..

Nähopp, sätta lite fart så man får nåt gjort här hemma idag.
Blir en sväng till Eksjö i em, får se vad det ger...

De snurrar...

Där, precis där... Magen är i obalans av alla fjärilar som far runt runt runt...

Jag vet inte säkert. Fast jag vet nog ändå.
Jag frågade och fick ett svar. Väldigt tveksamt och inte ett nej, men heller inte något ja.

Kanske det blir ett bättre svar om några dagar.
Just nu känns det som hela livet blir svart om det blir som jag tror men inte vill...

Knasig är nog bara förnamnet i min värld just nu..:/

Bäst att krypa ner i bingen, känns som dagen kommer bli lång imån...

Kul att se John på tvn, tatueringen blev bra trots flaggan!!;)

Natti....

Tack!

Tack alla för era ord, mitt i allt är det skönt att höra att folk finns och bryr sig om...<3

Vissa stunder sköljer sorgen över en, en bild på förälder med sin lilla bebis mm.
Vi har gjort det, vi har varit där med.
Vi har 2 tjejer och jag är otroligt glad över dem, de gör allt detta mindre jobbigt med sin närvaro och sina gosiga kramar. Men ändå, det känns ändå så tomt för man ställer in sig fort på att vi snart ska bli 3barnsföräldrar...
Inom mig så är jag på nåt vis mamma till 3 barn, trots att min 3a inte skulle kunnat leva med oss, jag kände liten röra sig i min mage...
Låter säkert helt knas, jag vet...;)
Om nån frågar hur många barn jag har svarar jag 2 för det är vad jag har, men inom mig har jag 3, det är vad jag fött, trots att 3an inte hade nån chans...
Kanske jag blir tokig av detta?!?;)

Nä, livet går vidare, jag jobbar hårt på det. Sjukskriven till kroppen "läkt", efter en förlossning blöder man ju en del och när det slutat så blir det jobb, kan behövas för att livet ska bli "vanligt" igen.

Igår var jag med Anna på Ikea och vi åt frukost. Hennes Max var med oxå. Vi körde deras skötbord dit och även spjälsängen men den tog de inte emot. Skötbordet fick hon lite för, men kanske hade hon fått mer om hon testat blocket först... Nu är det som det är, hoppas hon får sängen såld iaf!
Var en sväng på Ekholms och kika på tapeter, Anna vill fixa deras sovrum och jag hjälper ju gärna till!!;P
Hämtade mina tjejer och Annas Noa på vägen hem och åkte till Anna. När Mange slutat jobbet blev vi bjudna på middag, supergött! Tack för det! =)

Mamma kom och hämtade mig sen och vi åkte till Karin, systers granne, på living and home party. Fanns mkt fint, jag fastnade för ett par ljusstakar och mamma köpte dem i julklapp åt mig!;)

Väl hemma kila jag på hockeyn. 3e perioden hade inte pågått många minuter innan det hände en olycklig grej på isen, Oscar Sundh i HV slog i huvudet i sarjen och sen föll han hårt med huvudet i isen. Han var medvetslös mer än en kvart innan de kom iväg till sjukhuset med honom. Idag mår han "bra", vaken och närvarande och vill tillbaka på isen så fort som möjligt! Kämpa på grabben!!:)

Nu ska jag gå och se vad vi ska äta till lunch och ev baka bullar. Baka är balsam för själen, mindre balsam att äta dem....;P

5 oktober 2012

Jag lyckades sova någotsånär.
Mange körde tjejerna till skola och dagis, de var glada för de skulle äta frukost där.
Jag duschade och åt lite yoggi. Klädde på mig och fläta håret. Jennie, min underbara syster, hade kommit och skulle följa med oss in till kk.
Vi åkte 2 bilar. Väl inne hamnade vi på förlossningen, lite galet...;)
När vi kommit rätt så fick vi ett rum med tv och den var på hela tiden i bakgrunden.
Jag fick 4 tabletter som skulle in så nära livmodern som möjligt. Konstigt nog är det piller mot magsår som nån kommit på fungerar utmärkt mot att sätta igång förlossning...
Jag fick ytterligare 3 tabletter mot smärta att ta när det börjar bli jobbigt ont. I detta fallet tas ju bara hänsyn till mig, att jag inte ska behöva ha så ont.
Vid 12 ca tog jag smärttabletterna, då hade jag sammandragningar ganska ordentligt. Vid halv 1 fick jag 2 till tabletter för att få livmodertappen mer mogen och jag fick även morfin i v ben. Vi åt middag vid 12 oxå, köttgryta, och de hade en bricka över så Mange fick med mat. Jennie gick till cafeterian och åt.
Jag hade en värmedyna på magen med, jätteskön. När vi kom in fick jag en kanyl i v armvecket oxå, ifall jag skulle behöva sövas senare, den är fan den värsta av alla nålar!
Vid 2tiden fick jag på mig de fina sjukhuskläderna. Efter ytterligare en stund la jag mig ner och fick en spruta morfin till. Då såg vi att värmedynan varit väl bra, brännmärke på magen...:/ Har en ganska stor blåsa nu...
Fick akupunktur i magen, vet inte om det hjälpte så mkt men ändå lite häftigt...;)
Det blev mer och mer intensivt och Mange ringde på bm och jag skulle få mer morfin, men det hann vi inte med, jag kände det tryckte på och ut kom en liten liten bebis...
Och tårar såklart, Mange grät, Jennie grät och jag önskade mig långt bort.... Smärtorna försvann direkt, märkligt det där...
Bm försvann men kom igen efter en stund, moderkakan hade inte kommit ut och det måste ju den, så för att hjälpa till att få ut den fick jag ta 2 piller till i ändan för det skulle gå fortare.
Jag somnade till en stund men vaknade av lite mol i magen. Bm kom in och klämde på magen rejält. Jag fick akupunktur i stor och lilltårna, ont men det hjälpte till!
Till slut kom de fram till att jag skulle upp i gynstol och vi knata iväg till det rummet och jag krångla mig upp. Där hade en kvinnlig läkare och bm en tång de grejade med och hjälpte till att dra försiktigt. Mer ont, gör ju nästintill lika ont att få ut moderkakan som själva bebisen... Väl klart så var det skönt det var över... Och stackars Mange fick blodtrycksfall och fick lägga sig på britsen i rummet med huvet lågt... ;*)
Väl på rummet igen prata vi lite och kramades och efter en stund åkte Jennie hem. Vi beslöt att stanna över natten. Vi prata lite med föräldrar hemma och sen med bm. Vi ville ju se vår liten så hon hämtade in och vi fick sitta en stund själva och titta och känna. Det var det bästa för vi såg nu att vi gjort rätt val, liten skulle aldrig levt utanför min kropp. Förutom bakhuvudet var allt perfekt, fötter, tår, ben, händer mm. Vi vet inte könet, tror det är en tjej...
Vi får liten kremerad och askan spridd i Forserum, men först skickas liten på obduktion för att se om nåt orsakat missbildningen eller om det bara blivit nåt fel vid celldelningen.
Sånt här händer ibland, men man är ju lite sån att sånt händer bara andra inte mig. Men det gjorde det. Vi förberedde oss på det värsta, men det gick bra, jobbigt och sorgligt men ändå bra. Vi mår bra, jag är trött men det är väl lite psykiskt...
Emellanåt kommer väl tårar att falla, det kommer över en vad vi gått igenom, men det får det göra.
Jag har världens bästa man som finns för mig och stöttar och tröstar, och jag är glad att finnas för honom.
Jag mår bättre av att prata om detta och att vi har många som finns i vår närhet och låter mig älta känns skönt.
Känns skönt att ha skrivit här med...;)

Livet går vidare, det finns värre saker än det vi gått igenom, men just nu är detta det värsta jag varit med om. Och ändå blev det en bra upplevelse tack vare min syster och man och all underbar personal på kk i Eksjö.



V 18 + -....

Ibland undrar jag om det vi såg verkligen är sant. Jag vet att det är sant, ändå undrar jag...
Jag känner livet i mig, men det är inget liv utan mig.
Stirrar ut i inget. Och det gör ont.
Tomhet. Fruktan. Rädsla.
Varför??
Det går över. Det har sjunkit in. Men det värsta är kvar, och jag vill inte, önskar jag fick somna och vakna när allt är över.
Jag känner ju livet, det gör det hela så jävla svårt att förstå.
Ibland frågar jag mig varför jag ens bryr mig, bara att gå vidare ju, det har ingen chans ändå.
Men jag bryr mig, i allra högsta grad.
Det finns dom som varit med om värre saker än detta. Men detta är min längtan, ville ju så gärna ha det, och jag älskar det redan högt.
Jag sörjer och det gör ont. Jag känner ju livet i mig....
Varför?.....

Önskar vi kunde hoppa över morgondagen.......

Annicas klotterplank

Välkomna till min yra vardag!

RSS 2.0