Annandag jul och biodag!

Började dagen med bio med Clara och Sara och Elona. Sara ringde häromdagen och hade 4 biljetter reserverade till Sune i Grekland, men trodde Melker var för liten för den och undrade om vi ville följa med istället och det nappade vi ju på! Så idag var det dags och tjejerna var förväntansfulla. Jag tyckte den var kul men tjejerna var nog på gränsen lite unga för den, hängde inte med i alla skämt riktigt..
Efteråt var vi på Max och åt innan hemfärd. Var hemma ett par timmar och fixa med tvätt mm och sen var det dags igen för mig och Mange att parkera oss på bion, breaking dawn del 2! Tjejerna lämnades hos mormor.
När vi kom in i salongen och satte oss såg jag Osten och Lotta, hehe, de satt på samma rad med bara en stol emellan mig och Anna!! Tänk att det kan bli så utan att vi visste det!!😉
Jag tyckte den var bra, lite skum med striden i filmen som inte är sån i boken, och när striden var slut och man fick se att deg bara varit en framtidssyn så utbrast en i publiken högt och tydligt "men va faan!!" Ja det var lite så man tyckte men inte dåligt ändå.

Hämtade girlsen och nu sover de gott och vi med snart jag och min man. Eller han sover nu och jag snart med.😏
Han ska jobba imån. Jag sa till K att han skulle det och hoppas han minns det... Tänkte ringt efter bion men när vi kom hem blev det mkt med kvällsmat och nattning, jag satte mig i soffan och somnade... Tänkte att jag ska ta muerna på kvällen imån, och fre morgon, får se vad han säger om det. Lotta ska ta det lite lugnt med sin rygg, kanske en bra ide!😏

Ska till Dåppens på fre om vi får barnvakt, dop på söndag för lille söte Mio som jag fö mös lite med igårkväll när jag körde dit lillebror, var ju tvungen att gå med in och hälsa och prata lite!!😄

Måndag är det nyårsafton, och det betyder att jag och Mange varit ett par sen 8 år!! Tänk vad tiden går!! Hunnit med 2 friska barn, 3 graviditeter och ett giftermål, massa andra händelser och mer år ska det bli!😊 ❤

Nu blir det sova och drömma sött!
Natti natti!

Julafton!:)

Började dagen hos kossorna. Var inte min dag egentligen men det snöade en hel del på kvällen igår och under natten så jag fick ge mig iväg i snöyran... Men det gick bra, jag höll mig på vägen, mer än vissa andra hehe!! Mötte en snökörare i diket på vägen utanför lagårn hehe...;P

Skulle varit på kullen kl 9, jag var där 20 över 10. Åt frukost, julgröt som jag kokade igår, lite skinka och köttbullar. Och sen kom tomten! Han var lite krokig och öm i ryggen men lite paketer delade han ut och det var poppis såklart!!

Nu är vi i jkpg hos Manges farbror och har ätit julmiddag och strax börjar Kalle anka. Lite trött är jag allt, blev väl sent inatt som vanligt kvällen före julafton...;)
Spelade Bingolotto igår och jag vann en nyårslott!

Ikväll ska vi till syster yster och äta gröt och spela paketleken och träffa tomten igen!

Ha nu alla en riktigt God Jul!!❤

Lördag morgon, bäst att gå upp och äta lite har en del på agendan idag!!

Helg!

Pust vad trött jag varit efter denna vecka... Men det gick, skulle nog inte orka göra så jämt men ibland funka det nog...;)
Trodde på sovmorgon lördag men icke... K ringde på fredagskvällen och han höll på med tornet som gått sönder. Det skulle komma snö med så jag bet ihop och gick upp tidigt och åkte. Småsur på vägen för jag åkte ifrån min frukost hemma... Och mjölka gick bra men fodervagnen var inte på rätt humör så den gick inte imål frekväll körningen.... Ladda den och körde igång. Tornet var lagat och gick bra. K åkte och körde snö. Jag körde vagnen ytterligare en gång. Och när jag fyllde den kom en stor tuss gräs och satte Siv mellan taket och elevatorbandet... Slit och släp en stund. Sen glömde jag stänga luckan till blandarvagnen och körde igång den på lastning när tornet gick.... Det matade ut foder ut balansen och packa sig på elevatorbandet... Massa packat... Bara att sätta sig och dra och slita och svära.... Och 2 ggr till satte det dig mellan bandet och taket och vid kl 12 var jag duktigt irriterad på min klumpighet för hade jag inte klantat mig skulle jag varit hemma då.... Men lite positivit i det hela för tornet spotta ut en del foder under tiden! Och vagnen hann gå klart 2 ggr så var ikapp lite där... Men glad var jag inte!

Åkte hem och fixade lite sen vid 18 var det dags för jul framme, och vad bra det var!! Alla var jätteduktiga!! Jättekul att se!

Idag sov jag länge, åt sen frukost med familjen och sen drog pepparkaksbaket igång. Höll på till 2 när Elona skulle vara framme till julshowen idag, 2 föreställningar kl 15 och 18!
Gjorde delarna till peppishuset, min deg tog slut... Så Mange fick köpa lite, inte alls lika bra som min egna, men det fick ju gå! Ihopsättning imån...;)
Gjorde sen julgodis, Mange tyckte det var jättekul!!;D
Och efter det bytte jag lakan och sen var det dags att hämta hem Nona, en väldigt trött tjej! Men nöjd med helgen var hon och nu sover hon gott!❤

Nu ska jag fixa lite smått sen krypa i bingen jag med, jobb imån igen!!

Fick ingen bra bild på Nona när hon sjöng men en på stora kören och en trött Thilia, jobbigt att gå på julshow!!;)

Lussefirande på dagis!

Var på det i onsdags, de var så söta! Var gott med glögg och pepparkaka då eftersom det var ute i kylan. Åkte från Sandella 1 timme ca både jag å Henke så C-H fick göra inlägg under tiden.

Thilia har lykta i handen och mössans knytband som flätor!!;)

Lite småsleten...

Jobb Sandella 14.30-00.00, hem sova upp ca 5.20-5.30 och iväg till kossorna. Hem till ca 10.30-11.00, sova en stund och iväg till Sandella igen... Ikväll sista Sandella och imån bitti kossor, hämta Thilia halv 11 och hem och slänga sig i soffan, måste handla när Mange slutat och vid 17.00 ska Elona repetera till jul framme som är i helgen, hoppas det finns biljetter kvar idag för som vanligt är vi ute i god tid...:S....

Ändrade planer!

Blev visst ingen handling idag för mig, blir jobb istället, idag, imån och torsdag kväll blir det Sandella, kuligt!:) Välbehövligt oxå...;)

Får sova på dan och på lördag!!;)

Ommöblering!!:)

Igår fick tjejerna och jag ett lutet ryck och möblerade om i vardagsrummet. Tja, vi blev nöjda, skulle bara haft en ny soffa med...;) Får väl köpa en lott och hoppas på tur!😉

Idag blir det jkpg igen, var där och snurrade lite igår, ska handla lite föa idag.
Igår var sista besöket hus ögonläkaten, ska jag bara ta salva 2ggr/dag i en vecka sen 1ggr/dag i en vecka och vänta med linser i ytterligare en vecka så ska det vara bra. Om inte får jag höra av mig igen. Hoppas på inte...
Åt lunch på Ikea innan jag hämtade tjejerna, 39 pix är ganska lagom att betala tycker jag!😊

Nähopp, ska fixa lite hos kossorna nu innan jag lämnar för idag, här är foderblandarna ute på snöröjning så då går jag sköta deras jobb oxå...😉

Irriterande

Bloggappen funkar inte, surt!:/
 
Hänt lite sen sist, hade dejt med Jessa, Osten och Lotta, de hade en överraskning till mig! Vi var i Anneberg hos Linda som gör Lindas tårtor på cupcakes kurs! Fick massa tips och idéer, jättekul! Och efteråt åkte jag och Osten till Lotta och tjöta lite, Jessa åkte hem med sina kottar.
En mkt rolig och trevlig kväll!!
 
Hade möte på jobbet med foderrådgivare på dan innan,ganskagivande så nu ska vi försöka nå våra mål med kossorna, blir kul detta!!:)
 
Mange åkte till Polen i fredags och jag och tjejerna har varit själva i helgen. Var med Jennie och Johan i Eksjö på julmarknad igår, hittade en hel del fint. 
Idag var jag på bio med tjejerna och såg Tingeling, och efter åt vi på Max, Mange kom dit oxå dåhusan kommit hem igen.  

Njöt...

Gick till soptunnan och postlådan vid 9 nu ikväll. Skottade av uppfarten och gången till huset och vedboden. Blev stående efteråt och lyssnade på tystnaden och tittade på snön som sakta föll till marken i ett mjukt täcke. När jag rörde fötterna knarrade det sådär härligt som det bara gör i kall nysnö. Jag njöt. Är -7 grader ute och det var en skön kyla inte bitande eller rösen utan skön. Tittade upp mot himlen och mindes när jag var liten och låg i snön i trädgården hos mamma och pappa. Jag låg ofta där och tittade på stjärnorna och njöt av snön och tystnaden. Jag älskar vintern för allt är så mjukt, inbäddat och vackert ute. Det blir ljust av snö i all vintermörker. Rent.
När jag njutit en stund hämtade jag in en korg ved. Gick sen ut på altanen och gjorde klart tomtarna där och började på en granriskrans.

Nu är kl läggdags. Blir att borsta tanden och hängs tvätten och krypa i bingen jämte älskling och katten.

Ikväll fanns inga sorger, inga bekymmer, inga måsten. Bara jag, snön, tystnaden och nöjet att få njuta av det vackra underbara landskapet.❤

Luciatåg!!:)

Var er jättemysigt och bra framträdande de hade alla 6åringarna! De var jätteduktiga!! Så roligt att se dem!!
Lite tokigt känns det att där går MIN dotter, så stor allaredan?!? Vart tar tiden vägen, nyss var hon ju bebis...;)

Efteråt var det fika och det bjöds på saffransbulle ur form typ, jättegod, klassförälder Elli hade bakat! Även pepparkaka och skumtomte, kaffe, saft och te! Mycket mysigt och bra!!=)

Ute faller snön ännu, verkar som jag får klara mig själv imån bitti med, men hittills har det ju gått så då gör det ju det imån med!!=)
Så vackert ute nu!!❤

Där i mitten på fotot med lyktan i knät sitter min fina Elona!!❤❤❤

Snökaos!!

I typ hela landet! Stockholm verkar ha det värst, fast kommer det 5 cm snö dör är det ju kaos redan så nu är det väl nära undergång...;)

Idag blir det luciafirande på skolan för Elona och alla andra förskolebarn! Ska bli kul!

Japp så är det!!=)

Hej mitt vinterland!!

Underbart, massa snö har kommit och mer påväg!! Det är så fantastiskt vackert och härligt!

1 advent i söndags med lite snö och kallt precis som det ska vara! Mjölkade på kvällen och det gick fint de med, lite mys att gå hos kossorna i kylan!;)

Ullared gick med bra, hitta massa fint så man önskar plånboken var större...;)

Lördagen svischade förbi fort med, va i n-ö och handla och kika på en soffor och hitta en som skulle passa perfekt hemma! Tänk om tomten ville komma med en sån...!

Igår var det kallt när jag åkte till jobbet, -17 grader! Tig audin och när jag kom till lunnestorp gick en kylarslang sönder.. Bara vända och byta bil... Åkte till ryhov på dan och kolla ögat (igen!) och fick åka till atteviks och beställa ny slang och dosa... Och ska tillbaka på måndag och kolla ögat igen.... Hoppas det är sista gången, 300 spänn/besök är inget kul...:/

Hämtade tjejerna och vi baka pepparkakor en stund. E åkte sen på kör och jag å T gjorde pizza.
När tjejerna sen sov satte jag å Mange upp ljusslingan vi köpte i Ullared, det blev jättebra! Fick upp gardiner med så nu är det riktigt mys hemma!!=)

Äter en sen frukost nu och sen blir det lite pyssel med korna innan det är dags att ge sig ut i snön och ta sig hem igen!

Annicas klotterplank

Välkomna till min yra vardag!

RSS 2.0