måndag

Jag å Thilia gick upp vid halv 8 ca, Elona sov som attan så henne väckte vi 10 över 8!!=)
Anna körde ner Noa å Elona till dagis, jag hämtade släpkärran och sen ut till Anna och fixa trädgård, slit å släp, blir nog kalas när där blir färdigt!! Släpade bort staket å trappa mm, blev bara en vända till tippen, de små var mer medgörliga idag men tiden ville inte räcka riktigt tyvärr...
Blev Florens till middag och sen hämtade vi de stora för ett bvc möte i församlingshemmet. Som alltid många mammor (not), typ stadiga 4 där jag å Anna alltid ingått. Idag var Sara å Nina där med barn med. Ganska bra på sätt och vis att man inte är så många, men hade ändå inte skadat om där kom några fler...
Blev ett möte med mycket känslor inblandat. Och go fika såklart.

Pappa och Paula var här med en adventskalender till Elona, godis i. Även mamma och Maj har varsinn till henne, choklad....

Åt hamburgare till kvällsmat. Hockeykväll på tv. Jag läste för Elona och höll på att somna under tiden flera ggr... Kom ner, la mig i soffan och somnade som en sten... Vakna ca halv 10, HV förlorade mot LHC, 5-2...

Ska nu in i duschen en sväng och sen krypa i säng, ny dag imån.

Anna, närhelst du vill och behöver finns jag här för dig. Såna vänner som du växer inte på träd och jag är glad att jag hittat dig!! =)

första advent

Haft fullt upp, därför har jag uppdaterat dåligt....

I onsdags var det tippendags igen. Jag körde ner Noa å Elona då Anns ingen bil hade. Tog sen med släpet och vi satte igång att lasta. Rev ett plank och bakom det hittade vi allt möjligt, bildelar, fönster, rullstolshjul mm... Kan undra vad de som bodde där innan tänkte med...
Hela tiden vi fixa i Annas trädgård höll bärgare på att plocka upp en lastbil som vält på "sillarundan", nästan precis utanför deras hus. Mycket folk som passera, väldigt nyfikna hehe...;)
Blev bara 2 vändor, Thilia å Max var inte lika medgörliga som sist...
Hämtade Elona å Noa å åt sen på Florens. Åkte hem å lasta ett lass med glasskivor på kärran, tänkte slänga det innan spinningen imån.
Kolla på Bonde söker fru på kvällen, spännande när Anette e med!! Undrar hur det går?....

Torsdag och sångdags. Sena idag, vaknade 20 i 9!!! Tog bilen ner och där blev det en trevlig stund som vanligt! Barnen målade tomtar i trä bla.
Hemma blev det mat och lite fix. Mange skulle på julbord så jag lämnade barnen hos mamma innan jag å Anna åkte till Tenhult å spinningen. Först en sväng till tippen, bra uppvärmning!!=)
Spinnade, gick bra, inget ont i baken!!!=D
Hämtade de små och sen duschade vi alla 3, gick bra det med hehe! Thilia satt å pillade på schampot som rann förbi på golvet, hon var lite rädd för vattenstrålen, men tyckte ändå det var kul att röra den hehe!! Lite skräckblandad förtjusning!!

Fredag och Öppna för Elona! Hon följde med Anna dit. Jag skulle iväg och ha kul med Anna, Lotta å Jessa, Jessas tur att bli firad!!
Mange kom hem vid 10, då åkte jag å Lotta iväg. Köpte max å mcD mat med till Anna. Åt den å sen åkte vi till Halmstad på kringelkrokar vägar, jag hade aldrig hittat hem igen... Kom fram och hade några roliga timmar med att lösa klurigheter å klättra å klänga mm på aerosfortet. Efter det körde vi 20 min laserdome, skitkul!!=D Å sen blev det dags för Jessas bullriding hehe!! Var nog jobbigt, men kul att titta på hehe!! Åkte sen vidare hemåt och stanna i Smålandstenar för en "nostalgipizza". Åt alltid där när vi gick på Segerstad, skitgoda pizzor och var det nu med! Efter det åkte vi till Segerstad för dusch och göra oss iordning inför Gisleparken och Lasse Stefanz!! ÅKte dit och hade jätteskoj!!=)
Slut vid 2, hemma hos Anna vid 3 ca och skulle sova. Jag hade planerat att sova lääääänge, men inte det inte..... Snurra i ca 2 timmar, på toa en gång å ner å dra ur kontakten på Annas väckarklocka osm ringde länge å högt utan att vare sig Ost eller Päron vakna.....;P När jag väl somnat vakna jag ett par ggr innan jag steg upp ca halv 12.... Kul....NOT!!! Åt frukost hos Anna och åkte sen med Lotta hem å¨va hemma ca halv 4. Inget dålig, trots att jag faktiskt drack en hel del...!! Skönt!
Blev en del knas kort, kommer nog några senare...
Väl hemma plockades ljusstakar fram och kikade lite på hockey. Fixade mat å sen kröp vi alla i säng. Jag var ganska trött....

Idag söndag åkte Mange å jobba vid 6. Jag å barnen tryna till 9 ca...;P Gott!
Städade sen å fixade upp nya gardiner. Lagade mat. Å sen ett besök framma på julskyltningen. Gick tipspromenaden. Missade tomten, men stanna å kika på prisutdelningen och tur var det, Elona vann 1:a pris i barntävlingen på tipspromenaden!! Ett märklintåg!! Hon var faktiskt lite stolt å glad min tjej!!!=D Mamma med såklart...;P
Väl hemma blev det kvällsmat å dusch å nattning. Kollat på Troja nu å ska krypa i säng, imån e det dagis å mer tippen besök!!

Natti!!


fönsterputs

Igår var det lite slappa dag. Ingen dagis, bvc för Thilia och Elona skulle med för att få remiss till öron näsa hals, hon snarkar ju en hel del den ungen... Men vi fick en tid till Anna på tisdag istället, får se vad hon säger om det hela.
Gick en liten runda innan vi landa på bvc, skönt, fast man skulle haft öronproppar, Elona pratar för 5....=)<3<3<3
Fixade snabblunch, hamburgare, (fanns 2 st) stekta ägg, korv (fanns 1) å macka. Blev mätta iaf hehe!
Gick med Anna för att hämta Noa på dagis och Sara hängde på nästan ända hem till oss, sen gick hon hem igen. Å vi gick in till oss å Anna hem till sig.
När Mange kom hem tog vi en macka och åkte sen till Byggmax och köpte metalllister till skarvarna i golvet. Sen hem igen natta barnen. Kolla på Ullared å sen grannfejden. Å efter det Gladiator, löv den filmen! Å sen vaknade Thilia, var inte hungrig utan bara pigg... Stod i sin säng å var jätteglad, det var inte hennes nu trötta mamma... Mange la henne ner ett par ggr med, hon somna till en stund sen upp å studsa igen...*suck* Hon tog flaskan vid halv 3 tiden och somnade sen, fick sova lite iaf... Var uppe en gång vid 6tiden med, gav sista sslatten välling och sen tutte å fröken somna snällt till halv 8.
Idag gick vi till dagis själva, Anna skulle te stan å åkte bil. Efter lämning gick vi runt snuggarp, skulle gått tryggarp med, men insåg att jag inte skulle hinna med nåt hemma då....
Gick hem å putsa fönsterna på nerevåningen och lagade mat, rödspätta å potatismos, mumma! Skulle vi haft i söndags men blev inte så då vi inte hann med riktigt...
Sen tog jag bilen å hämta Nona. Ner till Sandella där Glenn (ägaren) sågat ner granar mm. Jag nallade riset till julbockarna vi ska klä en dag när vi hinner.... Åkte en sväng å nallade mer ris lite här å där...Har numera hela bagaget fullt, luktar skog i bilen nu hehe!!=)
Möe på programmat i veckan ja... Imån ska vi slänga skräp igen jag å Anna. Sen ska jag in te a6 å köpa stövlar, vill ha nåt vetigt på fötterna nu... Sen är det sång på torsdag å efter det får det bli lite klädning av bock, eller mer fönsterputs, å även spinning. Mange ska på julbord så då måste jag fjäska för nån som vill passa mina troll under tiden. På fredag e det pepparkaksbak på öppna, hinner va med en timme innan jag ska iväg, ska fira Päronboll å det tar en stund att komma dit vi ska så vi måste åka i tid ja å Lotta. Mange får gå hem tidigare, kan ju hoppas han vill komma sista tiden till öppna.... Sen e fredagen räddad...Å lördagen med, mer fix med bockarna får det nog bli då!! Å sen söndag ska ju alla stakarna upp (om jag inte hunnit det på lördagen!) åsså e det julmarknad framme med tomte å tipspromenad, får man ju inte missa!=) Helst ska bockarna å sånt adventigt va helt klart då....

Känns som man har häcken full!!!!=D

Nu spelar Hv mot Frölunde, HV leder med 2-0, hoppas de vinner med!!

kryddigt party!

Igår va det frallefrukost som vanligt. Efter det tog Mange med barnen ut till sin pappas jobb en sväng, Dedde mfl var där å fixa med hans bil. Jag var ensam hemma, gött! Väntade på min kusin Ebba som jag köpt jultidningar av, var leverans nu.
Gottade mig en bra stund i min ensamhet, skulle sen slå in lite julklappar, han knappt börja innan Mange å barnen var hemma igen!
Fixade mat och åkte sen upp till kullen å fika och lånade Majs oklädda julbock, Mange skulle kopiera "skelettet" så vi kan göra en egen. Väl hemma igen fixade vi mat, fläskfile och klyftpotatis, så mumma!

Idag gjorde Mange skeletten och sen åkte vi upp till kullen och fick lite instruktion av Inger Lindblom hur man klär dem med granris. Sen fika vi hos Maj å Gunnar en sväng.
Åkte hem, Mange beställde mat till sig å Elona, själv hann jag inte äta då jag skulle på kryddparty och var lite sen. Lotta messa jag på förmiddagen å fråga om hon ville följa med å det ville hon så hon kom förbi och vi gick bort till Anna å partyt. Fick smaka på lite röror å dyl, var mumsigt!! Fanns mycket spännande, synd man inte hade råd med typ allt... Fick mackor å kladdkaka till fika, inte dumt det!!
Väl hemma blev det kvällsmat och dusch å bad av barn å nattning.

fredag

Sov till 8 idag, lyxigt värre igen!!=) Gick sen till öppna förskolan med barnen och Anna och hennes barn. En trevlig stund där idag med, hittills aldrig varit tråkigt där!! Idag fick barnen baka med trolldeg och de gjorde en ljuslykta, jättefina konstverk!!;)
Solen tittade fram runt 11-halv 12, så väldans välkommet!! När vi kom ut var det nästan lite vårkänslor över det!! Vi passade på att gå runt Tryggarp, barne på cyklar. Gick det med fast så klart inte helt utan en å annan dispyt...

Mange var hemma när jag å barnen kom hem, vi åkte fram till Florens och åt middag, smidigt... Efter det åkte vi till Maxi och storhandlade, välbehövligt då det var väldigt tomt överallt nu...

Väl hemma igen blev det kvällsbestyr och nattning, jag läste för Elona och efter typ 3kvart snurrade hon ännu så då fick hon läsa själv en stund, och hon låg där och prata för sig själv och rätt va de va så blev det tyst. =) Inte ofta hon lyckas somna själv så trots sina 3 år...<3

Har kollat på idol, Reza fick åka hem, men att Erik hängde löst?!?! Spännande att se vem som kommer vinna, alla är så himla bra i år ju!!

rumpont...

Uppe vid 8 ca idag, Elona har legat mellan oss inatt och trängts och hostat lite, men inte värre än att när hon somnat sov hon bra och även jag.
Åkte bil till sången, var sena....ovanligt? Nope....
Elona ville sitta bredvid Noa på hans kudde, han ville ligga på den. Bryt, bryt, bryt.... Var ju faktiskt Noas kudde så Elona fick ge sig, men lagon till det så skulle kuddarna bort. Dessa 3-åringar....Tur man älskar dem ändå!!<3<3<3
När vi kom hem fixades spaghetti och köttfärssås.
Damsög lite, syns att man har katt när Thilia kryper överallt och syns ännu mer när hon har svarta byxor på sig...

ca 10 i 5 kom Anna och hämtade mig, dags för spinning....Jag har aldrig testat det så det var spännande att se hur det skulle bli och hur mycket jag skulle orka...
Upp på cykeln och satte igång att trampa och himmel vad jobbigt det var!! Mitt i allt fick jag en trevlig slem attack i halsen som sen inte ville ge sig, lagom kul att ha det ivägen när man skulle flåsa för flåsa det gjorde jag massor! Men det var faktiskt ganska skoj, trodde inte det men ser fram emot nästa pass! Fast inte min rumpa, ajajaj vad öm den är!! Cyklar ju inte ofta annars direkt så det kommer ju göra ont ett tag...Men skam den som ger sig för en sån sak!!
Kom hem och kolla på hockey, HV vann med 5-0!! Gött!!!=D
Läste för Elona, hon snurra en bra stund innan hon somnade. Och Mange hade lite att göra med Thilia innan hon somnade med, men nu sover de sött och Mange med i soffan! Jag ska oxå knoppa in nu, öf imån!!


sovmorgon

Hon somnade sen Elona fast hon snarkade väldigt ljudligt... Thilia sov som en liten sten, och hade inte Elona vaknat vid 4 tiden och varit ledsen så hade hon nog sovit hela natten! Mange gick med Elona och tvätta ögonen och Thilia vakna och ville ha mat.
Vi sov sen till ca kvart över 8!! Skönt...
Gick upp och åt frukost, sen hände inte mycket, Ronja gick ett par gånger... Tänkte gått ut idag, men hoppade det, var inte direkt kul väder. Finns ju regnkläder, jag brukar vara först att säga det, men eftersom Elona är lite sådär i ögonen och båda lite snoriga hoppade jag det idag. Illa jag vet...
Elona ville titta på Emil uppe och fick det. Jag satt nere och Thilia somnade. Tänkte lägga henne i sin säng, men innan jag kom så långt hörde jag världens brak och sen illvrål från Elona..... La Thilia i vagnen och rusa upp. Byrån i vårt sovrum med tvn på hade vält framåt med alla lådor urdragna, tvn, boxer, vas och blomma hade allt ramlat ner med... Tvn låg på golven, höll som tur va och vasen i en låda oxå den hel. Elona hysterisk och mamman likaså... Hon hade dragit ut alla lådor av nån anledning vilket resultera i tippning av hela byrån... Hon kommer garanterat inte göra om det då hon till viss del fick den över sig och var jätteledsen... Så kan det gå....
Åt tacos ikväll, gottigt såhär en lillelördag!;)
Sång imån, får se om vi går, beror på Elonas ögon. Ännu har hon inte vaknat en gång sen hon somnade, kan ju hoppas det inte var nåt allvarligt...
Bädden nästa!

knorrvaccin

Inatt kom Elona tassande, kröp ner hos Mange och gnällde lite, hon ville tvätta sig. Inte konstigt, hennes ögon var illklabbiga av gojs stackarn! Jag tvättade henne och sen kröp hon ner hos pappa igen. När jag la mig så kom hon över till mig och ville sova så det fick ju gå.... Jag har sovit bra ändå faktiskt, tar vara på all sömn man numera får....
Nona fick va hemma från dagis idag, har inte gått i många knop direkt. Hon fick en film jag köpte igår, Ronja Rövardotter. Den har gått typ hela dan, har inte gjort mig nåt, jag älskar den!! =) Elona gillade den med, "rövarlotta" säger hon hehe... Hon pratar väldigt bra min tjej och har gjort från början faktiskt, men vissa ord förvrängs lite tokigt och det e lite kul!!;)

När Mange kom hem vid 4 åkte vi till vårdcentralen för att vaccinera oss. Var ju några där när vi kom, men kom ännu fler när vi satt och vänta på vår tur, verkade lite kaosartat men flöt på ganska smidigt! Elona sa hemma att hon inte ville ha nån spruta och hon var lite nervös när vi väntade. Sen småskratta hon lite när hon såg pappa få spruta och inte göra en min, åsså mamma likadant, kändes ju inte så det var inget att grins över! Hon satt i pappas knä och sa inte pip när hon fick sin. Hon fick dessutom 2 klistermärken, Thilia skulle ha ett med ju...Japp hon fick sin spruta med lillgosan, i benet och aj det var inte kul, hon blev lessen men som tur va gick det över fort!!=) Stannade vid konsum, lovade Elona glass när hon tagit sprutan! Ganska nöjd tjej trots allt!!

Väl hemma kollade vi på Ronja en gång till, åt lite kvällsmat och nattning. Thilia somnade fort trött ikväll. Elona somnade ganska skapligt med, men nu när jag skriver är Mange hos henne och jag har varit uppe 3 ggr, hon har fått ventouline då hon är jätteslemmig och hostar, ögonen har jag tvättat en gång.... Undrar hur denna natten kommer bli...=( Min stackars lilla gosa... Jobbigt när de inte e pigga...

Nu ligger hon i pappas säng och vi ska gå och sova med, bäst att passa på, vet ju inte hur mycket sömn man kommer få...

Natti...

gekås!!!

Upp på morgonen ganska lätt, gav Thilia gröt. Ibland äter hon massor, ibland passar det inte alls... Nu gick det bra iaf. Gick till dagis med Anna och barnen och på vägen hem följde Sara med en bit, synd vi inte hann gå nån längre tur. Anna var barnvakt åt Thilia idag, jag och mamma skulle till Ullared å shoppa. Lämnade Thilia och gick hem, mamma kom och vi gav oss iväg. Tar ju en stund att åka...
Väl framme tog vi varsinn vagn och gick rakt in, ingen kö, gött för det e ingen höjdare då!
Mamma e lite yr, är typ överallt samtidigt haha!! Hittade en del iaf, fast kunde blivit mer, är så svårt att få nån översikt när allt ligger i vagnen. Fanns en del fina kläder till barnen, men ändå lyckades jag inte få med mer än 2 tröjor till Elona!!=/ Å jag hittade en fin kjol, skulle ta en annan för den jag prova var dragkedjan sönder på, men jag glömde hämta en ny... Å till Mange fanns det massor, men det duger ju inte alltid  med det jag väljer å eftersom han inte var med så fick han bara en tröja.... Men lite julklappar blev det inhandlat iaf! Å jag skulle köpa långkallingar te Noa, de var slut i hans storlek... Elona skulle ha en ny mössa, fanns inte så mycket sånt heller. Jag med behövde mössa, dåligt utbud där med, men en ny jacka hittade jag iaf! Får väl se om man kommer dit nån mer gång innan jul... Blev ganska dyrt denna gång så jag undrar om Mange godkänner en resa till hehe....;)

På vägen hem stannade vi på Max i Värnamo. Mamma var trött, hon brukar sova vid den tiden hehe... Var hemma kvart över 10 ca, lång dag!!=)

Hade gått bra med Thilia, skönt det så man vet om man vågar lämna bort henne fler gånger!!=D
Tack så jättemycket Anna!!

Väl hemma så kände jag av träningen dagen innan, efter att ha suttit i bilen och gått hela dan på gekås så var jag stel och öm och nu i skrivande stund känns det i magen... men det e ändå en skön ondhet, skulle bara behöva mer träning nu!!!=)

tränat!

Fick sovmorgon idag med, Elona kom och väckte mig 9.15, då var frukosten klar. Nybakta scones, stekta ägg och the!! Mums, tror jag har världens bästa kärlek!!<3<3<3

Plockade lite efter frukost, blir mycket sånt när mitt småfolk är i farten!=)

Mange tog med barnen till farmor och farfar och jag damsög och bytte sen om, jag och Anna skulle till Tenhult och träna bodybalance på Berga träningsstudio. Idag hade de inspirationsdag och det var gratis så dit åkte vi och lät oss inspireras. Och jobbigt var det, fick ett stort hum om hur ovig jag är och hur mycket mage jag numera har mot sist jag tränade nåt sånt här.... Anna köpte 10-kort så jag har lixom inte möe val mer än följa med framöver... Köpte inget själv då jag inga pengar tog med, korkat då det var billigare just idag, men får väl leva med det! Och klart jag gärna följer med, måste ju knota lite hehe.... Och är man fler så är det en morot oxå och lite extra pepp från nån annan som strävar mot samma mål är bara bra!

När jag kom hem var övriga familjen ännu inte hemma så jag satte igång att skura golvet med, är inte så lätt längre om Thilia är hemma... Går när hon sover, annars kryper hon ju överallt och det är ju inte så smart på blött golv, parkera henne i stolen är inte smidigt heller, den klättrar hon ju ur, ska fixa "spännband", saknas i den stolen, då kanske hon sitter stilla...;) Iaf fick både över och undervåníngsig en riktig skurning.

Övriga familjen kom hem och vi lagade mat, eller Mange lagade mat!! Han fixa köttbullar, kokt potatis och egengjord brunsås, så himla gott!! Jo han är världens bästa!!=D

Sen har det inte hänt så mycket mer idag, skönt det med, ta det lugnt är bra det med ibland.

Kollade på en bra film när barnen somnat, jakten på lycka med Will Smith, klart sevärd!!

Nähepp, nu blir det bädden, imån ska jag och mamma åka till Ullared, kuligt!!=)

Tomten!

Fick sovmorgon idag och när jag kom ner hade Mange fixat frallefrukost! Han hade med båda tjejerna fram å köpte färska frallor och han hade kokat ägg precis som jag vill ha dem! <3
Han tog sen med Elona och tvätta bilen. Jag och Thilia var hemma själva och sen somnade hon en stund så jag var själv och bara njöt av lugnet!!=) Skönt ibland...

Gjorde spaghetti och köttfärssås till middag, eller Mange lagade mat när jag gav Thilia mat;) Duktig min kärlek!
Farmor och farfar kom en sväng och när de åkt klädde vi på oss och åkte upp till hembygdsgården och kika, lite höstmarknad där.
Paula, pappas sambo, hade en massa julgrejer mm till salu, Elona fick godis och ett par vantar. Och innan vi gick fick vi täffa tomten oxå! Elona gjorde stora ögon, men rädd är hon inte, har hon aldrig varit, han är ju snäll tomten!!<3=D Tur han hann komma innan vi gick!!;)

Åkte hem och kolla på hockeyn, HV vann med 5-4 efter förlägning. Dedde och barnen kom lagom till sista perioden, Lukas ville låna rallyspelet.
När de gått åt vi kvällsmat, frallor och cholkadmjölk, mums även en lördagskväll! Kunde ätit hos mamma, men vi hade ingen lust att ge oss ut nånstans ikväll, trötta både jag å Mange. Jag har nappat ett par ggr redan och ska strax lägga mig nu, blir gott i nya rena lakan som jag och Elona bytte innan maten idag!!

Natti!

3-årskalas

Jobbigt att vakna idag, trött som attan... Allt tog tid på morgonen, men vi kom iväg i någorlunda tid iaf. Gick med Anna å barnen ner till gärdet å kalas hos Clara. Vi hade köpt en my little pony, Elona valde, tror det var ganska lyckat iaf! Fick frallor å the/saft och sen glass med maränger banan å kolasås mm, väldans mumma!!!
Timmarna flög som vanligt iväg när man har kul. Tack så mycket för ett kul kalas!

Grattis Clara på din 3-årsdag!!

Kom hem å slöade lite. Spelade ps2 med Mange, collin Mcrae rallyspel. Å som vi skratta haha! Jag var väl inte helt bäst, men vi hade kul en stund!

Fixa tacos till kvällsmys, alla åt med god aptit, Thilia smaska majskrokar å fick sen gröt. Hon åt strax efter även en halv flaska välling å somnade gott i sin säng. Elona var med trött å somnade ännu fortare. Å nu e Mange med trött å har somnat i soffan och jag ska lämna in när Idol e slut. Ikväll tyckte jag Mariette och Erik var bäst, tror Eddie åker ut, han var sämst ikväll. 

   

Jag hade rätt, det blev Eddie.

en 3årings tjurighet....

Elona startade dagen med att vara först gosigt kramig, bus med syster som vaknade och totalt urflipp och illvrål när syster blev upplyft ur sin säng av mamma.... Hon ville busa mer, men vi var tvugna att gå upp om vi skulle hinna med alla bestyr innan sången....Suck.. Mer bryt när jag inte bar henne ner med... Hon åt snällt sin yoggi, jag duscha med Thilia i barnstolen utanför duschen. Den ongen e inte dålig hon heller, igår glömde jag berätta att när jag gjorde välling satt hon i sin stol, jag stod med ryggen mot henne, Mange kom ut från toan å såg Thilia i sin stol, ståendes på fötterna med händerna på stolkanten och vingla!! Jag fick hjärtklappning....=S Lämnar henne inte mer där, hon ställer sig upp direkt!
Vi kom iväg till körka, jag som vanligt sen...
Gick bra hela vägen, första grälet var att vem som skulle öppna dörren in... Noa i tårar. Gick över och jubel sen eftersom den heliga gröna kudden var ledig!!=)
Elona bröt ihop en gång vid leken å pysslandet sen, de gjorde masker idag och hon såg att några hade gjort prinsesskronor..vi skulle gå hem då så det var bara skrik å tårar.... Tidigare hängde Noa upp en rockring och Elona bröt ihop då eftersom hon ville vara först med sin.... Tänk att Elona som ofta är solen själv bland folk kan minsann vara tjurig och bryta ihop för inget!!
När vi gick hem ville ongarna ha banan, vi hade ingen med oss så då var det tjurigt för det....
Fixade mat, Elona åt bra efter många om och men.
Dags att åka på kalas, som vanligt sena... Var kul och god tårta bjöds det på!! Grattis Casper på din 2årsdag!!


Casper 2 år!!

Trevligt kalasande, inga bryt!
Åkte förbi kvantum på hemvägen, var lagom sugen med 2 trötta och hungriga barn, men det gick över förväntan, de var snälla och häll sig i skinnat båda 2!=)

Var lite bryt hemma sen, Nona ville ha gul kattyoggi mamma sa nej, äter upp den röda först innan ny öppnas... Nona slog mamma, blev mer arg för hon fick ont när hon slog, då var mamma jättedum.... Tog på jamis på barnen, Mange gav T välling jag läste saga för E. Hon var kramig och go när vi skulle läsa, hon sa förlåt för att jag varit tjurig och mammas hjärta smälte såklart.... Dessa söta små gosar... Tur man älskar dem så!!=)


Mina fina tjejer!!<3<3<3

Skräpslängardag!

Bestämde med Anna att hon skulle lämna Noa och Elona på dagis så åkte jag å hämtade släpkärran. Har inte kopplat släp på lääänge men det gick fint. Åkte till Anna och backade in på uppfarten, gick fint det med för det var ännu längre sen jag backa med släp!! (Om man inte räknar att backa med traktor!!)
Lasta på alla säckar som skulle med, blev inte fullt så jag fråga om hon inte hade mer som behövde slängas. Jo torktumlaren sa hon så den åkte på med. Nåt mer?? Å ja det fanns mer.. Hiva på gamla fönster som stod på baksidan å en låda med glas bla. Åkte sen förbi lulle å hämta handskar å sen vidare till tippen, hivade detta lasset å åkte hem. Fanns ju mer som sagt så vi slängde på mer glasskivor å en hög med bräder, blev fullt å åkte en vända till. Blev nu matdags så vi åkte till Florens å käka, smidigt så slapp vi slösa tid på laga mat!
Tack för maten Anna!!=)
Gav de 2 små mat med som hittills skött sig exemplariskt och sovit som grisar i bilen! Åkte hem till Anna igen å skulle ta mer glas på andra sidan trädgården, backa upp kärran å då insåg vi att ska vi få med glaset där får vi ta högen med bräder framför först... Lagom multna med hehe! Börja lasta på, Anna åkte efter 2/3 dels lasså hämta barnen på dagis. Sen åkte vi med detta lasset med, Anna tog en bil med stora barn, jag med släp å små barn. Hivade det å bestämde att vi kör en gång till, hinner det innan de stänger vid 4! På väg hem hade jag sällskap av en sjungande Max som var vaken å lagom missnöjd med tillvaron för tillfället!!;P Han somna när jag svängde av stora vägen, vakna igen när jag stängde bildörren. Roger hade kommit hem då så han kom å hjälpte till att lasta. Thilia hade med tröttnat på bilåkning vid detta laget, vilket är förståeligt!! Anna stannade hemma med alla 4 barnen så åkte Roger och jag till tippen för 4:e gången idag! Gick fint denna gången med, Anna fixade fika när vi kom tillbaka, vi plocka upp Mange på vägen med så hade vi en trevlig stund med fika å lek!
Sen hem, Mange tog med Elona och hämta pinnar, kvällsmat och sen sängen. Mange läste för Elona, hon somna snabbt ikväll. Jag gav Thilia lite välling, Emil kom en sväng så jag satt längre i soffan än jag tänkte med T. Gick upp med henne och la henne i sängen, sa godnatt å gick ner. hon fiffla lite i sängen en stund, blev sen lessen å arg å protestera högljutt. Jag gick upp, gav henne lite mer välling, gav tutten å gick. Hon rumla runt lite till, men sen blev det tyst, hon hade somnat! Kom ett par ljud ifrån henne lite senare, men det brukar det alltid göra. Skönt!!=)
Har kikat på tv å lite data å ska nu knoppa in, imån blir det sång å sen 2-årskalas!
En kul dag då jag gillar att riva å slänga skräp, kul när det syns att det försvinner lite! Blir mer nästa vecka!

promenix i snöblask!!

Börjar med gårdagen, missa visst den...
Gick till dagis med Elona, lite kiv om vem som skulle gå på trottoaren... Gick runt Snuggarp å även Swedoor, skönt! Fixa mat, kassler å ris. Gick till dagis å hämta, tog fabriksgatan hem, strategiskt, finns inga trottoarer där...! Gick till mormor en sväng, prata i dörren, Elona tjura ändå lite på hemväg, orka inte gå utan la sig ner, rakt i hundskit, mysigt värre! =S Hem å tvätta kläder, lagom mysigt sånt....
Kolla lite på tv å dator, Elona somna i soffan, sov som en sten gick inte att väcka... Gjorde fläskpannkaka, Jag å Mange å Thilia åt. Thilia gillade det skarpt åt massor hehe! Väckte Elona, tog en stund. Hon å Mange duscha, sen läste jag saga å hon somna igen, för att vakna av hosta... Blev borst av tand som vi glömt, toalett, å sen somna hon jämte pappa. Jag greja lite innan jag la mig, bar in sovande barn i sin säng, som runt 5 kom intassandes till pappa igen...Sketonge!=)

Idag gick vi till dagis igen i småregn. Gick runt Snuggarp igen å tog kärleksstigen på vägen hem. Hem å fixa lunch, potatisgratäng med kassler i.. Gick och hämta, hade börjat snöa massor! Gick runt Tryggarp hem då barnen inte varit ute på dagis idag (!?!?!). När vi kom hem såg vi ut som snögubbar haha!! Skönt att röra på sig iaf!
Mange fick klipptid hos syster så vi åkte dit å han blev ganska mycket skalad...
Hem å fixa med kvällsmat å jamis. Thilia gav jag välling uppe, la henne i sin säng å gick ut, hon snurra å feja. Gick in efter en stund å la henne igen, tutte i mun å snuttefilt vid ansiktet. Gjorde om det igen efter en stund å gick sen ner å efter en stund gick Mange upp å gjorde samma sak igen, la henne ner med tutte å snuttefilt å sen var det tyst!! Jippi, gick bra idag, kan ju hoppas det funkar i fortsättningen med!!=D
Nu blir det bädden, ska åka å slänga skräp imån med Anna!!

farsdag!

Blev sent igår, kom inte i säng förrän 2 ca, å sov till halv 8 med ett par stoppatutteimunnenpåThiliauppgångar. Gav henne gröt, sen vakna Elona å kom ner. Vi titta lite på tv å hörde sen att grannen börjat såga ner sitt stora träd på tomten, ja inte han uten de han lejt för det. Var lite spännande å kika på, trädet var högt å huset nära så de trixa en del med det innan det var nere.
Mange gick upp vid 9 och då åt vi frukost. Elona peta i maten.
Vid 11 åkte vi till Manges föräldrar å fikade å gratta Gunnar på farsdag. Blev kvar å fick middag, falsk fläskfile, potatis sås å grönsaker, så mumma!! Elona åt 2 pepparkakor och en stor bit dajmtårta. Vid middagen åt hon 1,5 potatis ca.
Kl va ca 4 innan vi kom därifrån, åkte då till min pappa å fikade lite till... Elona åt ballerinakex å godis. Stanna där till ca halv 7, åkte vidare till mamma å plastpappa Bengt å fira han, Elona åt en glass. Väl hemma fick Thilia gröt å Elona satte sig i soffan å kika på mulan på disneychanel, hon somna efter ca 10 min... Tur hon ätit så bra i dag den tösen!!=S
Har kollat på morden i midsommer å ska nu gå å knoppa in, dagis imån med promenix dit, efter denna helgen behöver jag nog gå minst 2 ggr om dan hela veckan!!!=)

Just ja, våra Stark grannar har flyttat med tjoho!!! Så gött!!! Hemskt att skriva å tycka så, men dom har varit värsta grannarna, hopplösa med sitt skrikande på varann, hundar som skäller å aldrig får ut å röra på sig, hon som varit jobbig att man knappt vågat visa sig i trädgården utan att hon börjat prata å man aldrig blir av med henne mm mm mm.... VÄLDANS SKÖNT!!! Kan det ju bli lite lugn å ro på fredsgatan igen!!! Ska ju helst bli av med äcklige räkis med.... Å hoppas man får nya vetiga grannar om nu nån vill ha det huset...

Vi var förresten med ett tag å dela på en ponny, Elona och jag tyckte det var jättekul! Tyvärr vart hon sjuk, en tand som spökade massa, hon skulle avlivas, (ca18 år gammal) men idag skrev Nina på facebook att hon e på bättringsvägen å undrade om vi ännu var intresserade!!! Klart vi är ju, hästlukt är ju bland det bästa som finns!!!!=D Ska höra om flera detaljer så får återkomma om det senare!!!

Hoppas papporna är nöjda med sin dag!!!=)

lördagsfrämmat!

Knäppt ord egentligen, främmat??!!?

Upp vid halv 9 idag, Mange uppe tidigare med barnen. Han tog med Elona fram å köpte frallor å jag klev in i duschen med Thilia i barnstolen, hon kryper in i duschen annars hehe!!
Åt frukost, sen åkte Mange å hjälpte kakel Anders med lite grejer han skulle flytta mm. Jag å barnen va hemma å damsög å lite. Gjorde inte många knop idag, jag har inte varit utanför dörren ens...=S

Lotta ringde, hon undrade om de kunde komma hit ikväll å hitta på nåt så så fick det bli!! Fixade lite mat, ugnsbakad fläskfile med klyftpotatis å bejja å sallad, smarrigt blev det! Fixade en kladdkaka med grädde till efterrätt, inte dumt det heller! Jag åt en portion mat å en liten bit kaka, nöjd då jag säkert kunnat trycka i mig mer för det var jättegott! Men jag åt mig mätt å glad det stannade där!!=)
Hade en mycket trevlig kväll, får vi göra om snart igen!!!=D

Mamma å Bengt åkte till Ullared idag, men där var så möe folk att de vände igen!!=O Å även Maj å Gunnar var där (!), de gick utanför i affärer å när det ingen kö var gick de in, va där 10 min å gick ut igen, va möe folk inne... Blev inte möe handlat för deras del idag inte hehe!! Jag vill åka dit med!!!! Hoppas det blir min tur snart!!

Nu e kl mycket, dags för sängen!!

Natti!



fredagsmys

Upp ca kl 7 idag, Thilia vakna då och Elona sov en stund till. Nångång under morgonen hamnade hon i våran säng, men inte trängandes med mig så det var ok!

Gick till öppna med Anna å barnen. Noa cykla 3 hjuling å Elona åkte med där bak, de e för söta de där 2! Fast ibland kan de med bråka, tur det inte e så hemskt ofta!!=)

Kom hem å slöade lite. Fixade mat, lasange idag.

Dedde kom en sväng å även mor min. Mamma å Bengt ska till Ullared imån, hade gärna hängt med men hade ingen lust att sitta bak i skåpet på opeln!!

Elona var sen med Mange å fixade lite ute, körde hem Emils gräsklippare, parkarade paddorna på släpkärran så de kommer "hem" till cramo igen, handlade lite å hämtade mer pinnar (ved, Elonas ord hehe).

Gjorde tacos till kvällsmat å åt framför teven, myspys å gottigt!!

Elona har börjat prata med s, hon har annars hoppat över det, saft blev daft, mössa blev mötta osv, men nu kommer det mer s å det ekul! Även mycket rr i alla ord. Hon e så himlans gosig min tjej, kan ibland bli tokig på alla ideer hon har men det hör ju till 3 årsåldern, men det frestar på sånt.... Men man smälter när hon lägger sina små armar om halsen å säger mamma, jag älkar dej!! Åsså får man en blöt puss med hehe!! Mamma älskar dig med Nonita min fina gosetjej!!=)

Kikar lite på idol nu, blir nog bädden snart, trött idag.

Thilia somnade själv idag, gav henne välling, inte mycket intresse för den dock, säkert mätt sen gröten. La henne i sängen å hon snurra å greja. Lyfte upp henne igen å hon drog min tröjärm i ansiktet å då kom jag på att om jag lägger hennes "gose" vid ansiktet så kanske hon somnar å det gjorde hon!! La ner henne, på med täcke, gose över ansiktet å hon mixtra lite å sen sov hon!! Kan ju hoppas det funkar fler ggr å inte va en engångsgrej... Kom på att hon somnat några ggr så i vagnen med filten vid ansiktet så...=)

Hoppas du får en kul kväll Anna, vad de nu e Roger hittat på!!! Spännande, vill med ha en sån surprise!!!=)

Kass...

...på att sätta rubriker....!

Gick upp kl 8, gott å ligga lite längre å lata sig! Hade kommit en del snö så det var vitt å fint ute å snöade ännu, mysigt! Klädde på oss å åt sen åkte vi till körka å sjöng lite, fikade å sen lekte barnen å mammorna tjötade, alltid lika skoj! Elona målade och satt ijämte en kille som heter Viktor och är präststuderande, han blev visst en stor favvis i hennes ögon, hon skulle sitta jämte honom å satt där länge hehe!!=)

Åkte till Nässjö å handlade lite, skulle åkt till Sandra å Viggo men hon hade så ont i ryggen att hon inte orka med oss utan skulle till doktorn å få värkmeducin, hon hade visst fått morfin sen ....!

Väl hemme blev det köttbullar å spaghetti till midda, Elonas beställning, men inte mina egengjorda, hon fick mig att köpa ett kilo färdiga....Å visst va det en stadig middag, mätt en timme knappt sen ville jag ha mer mat....=/

Slog in paket till Lukas som fyllde 5 i lördags, skulle iväg på kalas lite senare. Feja lite här hemma å sen bar det iväg. Fick bulle å kakor, sen tårta på det, väldans nyttigt... Lite gott va de, blåbär i tårtan så den va god, gilla ju inte marsipan annars, åt den inte nu heller men gojset innuti va gott, blåbärsgrädde funkar bättre än ren grädde!!!=)

Kom hem å stoppa 2 tröttisar i säng å kolla sen klart på hockeyn, karjala kup pågår. Sverige spela mot Tjeckien å vann med 4-3!! Bra start!=D

Kika på tv en stund till sen blev det bädden för oss med, va en trevlig kväll för Mange var vaken å somna inte en gång förrän vi la oss å det var med najs att göra samtidigt, händer inte så ofta!!

Snö!

Klev ur sängen med Elona bredvid, hon vråla inatt "jag vill inte!!!" å sen "mammaaaa" å kom inrusandes rakt till mig å låg slimmat mot mig....Mange försökte ta henne men nej inte gick det.... Suck... sov sådär då hon ligger mer på mig än ijämte. Bar in henne när hon somnat men hon kom igen sen så då fick hon stanna... Lilla gosan...=)

Åt frukost, klädde på oss å gick till dagis med Anna, Noa å Max. När vi kom ut kom det några snöflingor dalandes å när vi kom till dagis kom det ännu flera. Kallt var det med, men vi gick runt Tryggarp iaf. Stanna till på kyrkogården å kika lite, brann ett ljus vid farfars gravsten...

Väl hemma plocka jag lite å lagade mat, kyckling å ris idag.

Gav Thilia mat å klädde på henne, vi hade bestämt att gå ner å hämta med. Blåste mer nu, men gick bra iaf. Hämtade sniglarna, knatade hem med lite tårar å gnäll från alla utom Max å mammorna... =)

Tände kaminen hemma sen, titta på tv med Elona, Thilia sov. Mange tog bilen vid lunch å bytte däck.
Mamma å Bengt kom en sväng å hälsa på, Mange kom hem å vi fika lite.
Åt mat å Mange badade sen Thilia å duschade med Elona. Jag fixa disk å lite tog Thilia, blöja, jamis välling å sängen. Försökte få henne att somna själv, gick sådär, hon far ju runt i sängen som attan, men till slut somna hon iaf.

Kikat på Bonde söker fru, är så kul att se Anette där, tror det skulle funka mellan henne å Janne, men man får följa å se hur det fortsätter!!

Imån blir det sång, sen hälsa på Sandra å Viggo å efter det kalas för Lukas som fyllt 5!

Bye!

tisdag

Uppe med alarmet idag, kl 7. Skönt att inte bli väckt av barnen utan få sova så länge man ville! Nåja, nästan iaf!!;) Thilia vaknade av alarmet med, undrar hur länge vi hade sovit annars...?

Gick ner å tände i kaminen, var lite röset. Mange hade inte tänt idag, tyckte väl inte det behövdes, men det tyckte jag! Klädde på Thilia å sen vakna Elona. Hon hade sovit hela natten i sin säng, kommer emellanåt å tassar in till Mange, mig får hon inte sova jämte, hon ligger helst på en å jag kan inte sova då. Mange bryr sig inte, tycker det e mysigt att hon ligger där å e varm å gosig!!=)
Åt frukost. Skulle gått till dagis, men Anna messa å sa att hon hade fått ett gallstensanfall tidigt på morgonen så hon tog bilen ner. Tog jag med, klockan sprang iväg så till slut hann inte jag gå heller. Mange ringde med, han hade glömt frukostmackor så jag slängde ihop ett par å tog med ner samtidigt.

Väl hemma gick jag igenom en massa kort som jag ska skicka på framkallning å förstoring mm. Kul å kolla på gamla kort, men blir lite tja, inte lessen men modfälld kanske? när jag ser kort på min mage innan graviditeterna... Så slät å fin blir jag aldrig mer... Men jag har ju 2 underbara godingar så det får det väl vara värt!!=)

Fixade torskgratäng med kantareller å potatis till middag, blev supergott!
Klädde på Thilia å gick med Anna ner å hämta på dagis. Gick sen direkt hem till Anna för å fika å ha trevligt å barnen få leka. Som vanligt trevligt i detta sällskap. Å så klart var det lite kiv, ihopbrytning, tårar mm, men oxå skratt å stoj! Å ett å annat toa besök.....=P Tur de e underbara för det mesta de små hehe!!

Gick sen hem å gav tjejerna kvällsmat å stoppa dem sen i säng. Kollat lite på tv men ska nu ta å krypa i bingen, imån e det dagis igen å spöregnar det inte ska jag gå ner å hoppas Anna hänger på, vi har alltid mycket att ventilera å tjöta om!! Himlans bra att ha henne till sånt!!=D

Måndag

Uppe vid 7 idag, 2 tjejer som var vakna då så det va ju bara att stiga upp å se glad ut fast det kändes som jag hade ett helt grustag i ögonen.....zzzzz

Tog bilen till dagis, blåste halv storm ute.
Väl hemma fixa de jag lite tvätt.
Lagade mat, fläskkotletter med klyftpotatis å bejja, ugnsbakade grönsaker med, inte dumt alls!!

Gav Thilia mat å stoppa henne i vagnen å gick till dagis, skönt! Blåste inte alls jämfört med morgonen. Hämta ut Elona å gick å gunga lite med Sara å Clara. Clara e så himla go å söt, å hennes mamma e med en härlig å skön människa, lätt å prata med. Blir väl mer tjöt imån då vi ska till Anna efter dagis på fika! Kul!!=D
Gick hem efter knappt en timma, var lite frusen då. När vi närma oss hemmet kom det lite regndroppar å väl inne å alla kläder va av såg jag att det kom en hel del regn så vi hade lite tur där!

Satte igång å göra scones, mumma! Mange kom hem å vi åt varm chokladmjölk å nybakade scones, supergott!
Damsög å bytta lakan, å äntligen sänkte vi Thilias säng, behövligt då hon stått där å svajat när hon vaknat....=S
Badade Thilia, Elona duscha med Mange, sen i säng med båda tjejerna.

Premiär för ett program om Ullared å gekås, kul haha! Längtar redan till jag får åka dit å shoppa loss! Fast inte så extremt som en familj som åker dit 2 v varje år å shoppar varje dag, shoppas i 2 v som ska vara ett helt år!!! Finns folk till allt......

NU ska jag hoppa i säng, gott med nya lakan!!

Imån blir det promenix till dagis...

Natti!

Helgen...

Lördag
Fick lite sovmorgon idag. Åt frukost å sen gav vi oss ut i skogen på rallytävling, Novemberskölden. Hade barnvagnen med som Thilia sov i så Mange tog med Elona å gick en bit på vägen å kolla å jag stod kvar vid starten. När Thilia vaknat ställde jag vagnen vid startfolket å bar Thilia dit där Mange var å även Maj å Gunnar. Kul å se, de kör ju som attan!!=)
Sen åkte vi hem å fixa middag, spaghetti å köttfärssås. Hängde lite tvätt med, sånt som aldrig tar slut.... 
Åkte med barnen till farmor och farfar sen, för vi skulle på hockey. Sååå kul! I år har de andra platser i Kinnarps arena, sitter närmare rinken nu, var lite roligare å se spelarna på så nära håll. Hv vann med 3-0 gött!!=)
Hem fick vi sällskap av 4 killar, Manges chefs pojk å 3 av hans kompisar hade vatt på matchen så de fick åka med oss hem. Trångt därbak haha!!
Hämtade skruttarna på kullen. Thilia satt i farmors knä å sov, hon satt utan body för hon hade lagt världens lass å en del hamna utanför blöjan... Hade inte lagt ner nån annan body så Maj tvättade den å den var i tumlaren när vi kom hehe... Skönt att hon tömt tarmen nu iaf liten, hade nog ont i magen igår kväll stackaren!
Åkte hem å kolla på tv när vi fått de små i säng. Amy åkte ur körslaget, fattar inte hur man kan rösta på Stefan i Larz Kristerz, han e inte bra körledare alls ju! Men folk röstar väl bara för de e han....

Söndag
Idag hade vi bestämt med farmor å farfar att åka till Astrid Lindgrens värld å gå på höstmarknad!!! Har aldrig varit där innan så det skulle bli skoj. Elona var eld och lågor!! Hon ville vara överallt samtidigt haha! Gick till lilla staden å där sjöng å spela Pippi, Kling å Klang å Prussiluskan, Emil å hans familj, å Rasmus på luffen å Oskar. Sen gick vi å kolla in de små husen, Elona sken som en sol! Hon åkte rutchkana på Karlssons tak, red på ponnyridning, klättrade i Ronjas borg, satt på pippis häst vid hennes Villa Villekulla, kollade på teater i Katthult med Emil å Ida å hans familj, jättebra spelat för övrigt!! Var på Saltkråkan å åkte på en rundtur, fikade på gamlegården, Mange å Elona åkte på en liten flotte som gick över lite vatten, man fick dra sig över själv i ett snöre. Å ja en hel del annat med! Vi sa att vi nog får åka dit på sommaren med å kolla in, är nog mycket finare med blommor å så då!
Var där hela dan, åkte hem vid 5. Väl hemma gjorde vi pizza, busade med tjejerna å sen stoppa vi dem i säng å nu sover Mange i soffan å jag ska med knoppa in, trött nu!!=)

Just ja, GRATTIS ANNA PÅ DIN 30- ÅRSDAG!!!=)
Hoppas du haft en jättebra dag!!!
Massa kramar från mig till dig!!=)

Nedan följer lite bilder från dagens äventyr!



Elona kikar in i godisaffären där pippi handlar 18 kg godis!



Mange å Elona i Mattisborgen!



Katthult, teater pågår!! Elona står å kikar!=)



Emil å Elona!=)



Konstaplarna Mange å Gunnar!!!=D



Starka Elona!!



Hoppla Lilla Gubben!!

Annicas klotterplank

Välkomna till min yra vardag!

RSS 2.0