Färdigfylld!

Hade tid för sista fix med min rotfyllning, nu är det färdiglagat! Gött det, fast lite fattigare är jag.....
Efter det åkte jag ner på stan och kika in på H&M och Lindex, gjorde ett par fynd till både mig och tjejerna.
Efter det lyxade jag till det med buffé på coco thai, smaskigt värre!!

Hämtade girlsen sen och tog en repa förbi "framme" och spana in den mobila polisen... Ja de stod där idag för de som ville anmäla nån form av misshandel, hot mm...
Jag å sis funderade på om vi skulle anmäla media för lite olika grejer, numera verkar vi som bor här i Forserum vara värsta rasisterna och emot allt vad invandring heter, och blundar för hot, misshandel och trakasserier. Ja eller hur...
Jag är ingen bra talare (eller textare alls!) men jag vet några som kan formulera det jag vill ha sagt, och sitter jag vid datan en dag ska jag kopiera in vad dessa skriver. Finns fö på Facebook..

Väl hemma idag provade vi kläderna och tjejerna vart nöjda och mamman med!!;)
När pappan kom hem åkte vi till hans päron och tog en fika. Sis kom dit och hämtade mig och vi tog en tur till skogen för att plocka lite blåbär. Vi fick en del, hon betydligt mer eftersom hon "fuska" med en bärplockare...;)
Hittade lite kantareller med, alltid välkommet!!=)

Nu sover E å T i sina sängar, pappan i soffan och snart mamman med så ska ta och parkera mig i sängen nu istället.

Imån ska jag och T till N-ö för lite ärenden och en fika!! Och imån fyller även bästa syster yster år!!=D ❤

Seg idag

Trots att jag la mig mkt tidigare än jag brukar så jag har väl sovit för länge. Eller bara sovit dåligt för jag drömmer ju mest hela natten och det händer massor hela tiden...

Har ringt och kollat lite om lön å sånt, bra att veta. Ska ringa arbetsförmedlingen nu, de har ju en plan att följa och de vill veta hur det går med mitt jobbsökande...

Ska röja av uppe lite, mer än välbehövligt!!! Har lite tvätt med, kanske går hänga den ute idag?...

Bäst att sätta lite fart nu, men den däringa lusten att dra igång nåt har jag visst förlagt nånstans.....=/

Ja och min frukost började ju kalas, svepte ut teet över hela mig och golvet, jättekul. Missade tidningen precis. Mackorna vart helt blöta så gjorde ett par nya, den ena tappa jag på golvet såklart med pastejsidan neråt... Härligt sånt e! En liten föraning om hur dagen kommer fortsätta....;)

Nattidags

Blev en sväng i skogen!!
Och Elona och Clara fick inte nog av varann i skolan utan ville leka mer så Elona följde med Clara hem och hade kul!
Thilia och jag bakade bullar på em, smaskigt tyckte allihop sen!!=)

Nu är det bäddtajm!

Inge kuvl...

... att betala räkningar...
Vi har 4 (!) olika lån på huset, varav 2 ännu kommer med papperspost och inte på e-faktura, den ena kostar 15 och den andra 25 i aviavgift. Har för mig att det av nån anledning inte går att få dem på e-fakt så det känns bra att peja 480 pix om året på nåt helt onödigt, kunde haft roligare för dom pengarna...;)

Försöker få tag i min man, vill veta om jag ska fixa midda åt han eller om jag kan gå till skogen och plocka lite svamp... Hoppas på det senare, behöver lite frisk luft och rensa skallen lite...

Trött och skallebank....

Känns ju härligt att vakna med igen.... Lika samma igår....

Nu dags att sätta fart, skol och dagisdags idag! Har lite samtal att ringa idag, rovligt....

Fackeltåg...

Igår kväll gick ca 400 pers fackeltåg från skolan till centrum här i Forserum mot våld och trakasserier mot somalierna som bor här.
Jag deltog inte. Hade det varit ett tåg mot våld och trakasserier mot alla som är utsatta hade jag gått med, och flera med mig. Jag säger inte att det var en dålig grej att göra, men bara för deras skull för att de ska känna sig "välkomna" här är lite knas, somalierna är inte oskyldiga till att vara hotfulla och så dom heller.
En liten grupp människor här har burit sig illa och klantigt åt och satt lilla Forserum på kartan ordentligt, och inte i så positiv dager precis. Om nu "alla" vet vilka dessa är varför görs inget åt dessa personer??
Och media är ju experter på att blåsa upp en liten grej till värsta stora världskriget. Sånthär pågår i de flesta större städer. Dagligen!
Genom öppna förskolan har jag träffat många somaliska mammor och barn och pratat med dem så gott det funkat, vissa har dåliga språkkunskaper och vissa är jätteduktiga. Senast igår träffade jag en mamma med hennes 2 små döttrar och en vän till henne som inte har man och barn. Vännen läser svenska på sfi och hon var bra på språket, hon vill utbilda sig till undersköterska.
Jag tycker det är intressant att träffa dessa mammor, de lever ett helt annat liv än vi, och detta liv dom är vana vid skiljer sig lite som natt och dag mot vårt. Vi har vårt familjeliv inom våra väggar medans dom lever med kusiner mfl inpå knuten och alla hjälps åt.
Kulturchock lätt.

Igår greps en man efter att ha vågat göra det ingen annan vågade, skrek rasistiska ord mm när tåget pågick.
Han "vågade". Ja det gör många med alkohol och annan skit i kroppen. Jag är inte förvånad att denne man öppnade käften, jag hade blivit mer förvånad om han gjort det i nyktert tillstånd...... 

Får väl se hur det blir framöver i samhället, media tröttnar väl får vi hoppas och denna grupp som förstör för många i Forserum hoppas jag myndigheterna gör nåt åt för föräldrarna verkar inte heller bry sig nämnvärt....

Mycket dystert i mitt sinne just nu, men det har sina olika anledningar det med.

Tänk om...

Ja tänk om jag hade valt att gå på Brinell, hur hade mitt liv sett ut nu då?? Ingen aning, men jag hade inte haft så många goa vänner runt om i landet.
Tänk om jag hade valt si istället för så i alla val man gör, hur hade livet sett ut då?? Jag kan ju grubbla ihjäl mig över sånt här...;) Och vad ger det mig? Ja ingenting mer än knasiga grubblerier... Men ändå kan jag inte låta bli, tänk om.....

Nu är jag allena hemma. Katten ligger i soffan med men Mange jobbar och tjejerna är på dagis och i skolan. Jag ska ta tag i mitt liv. Fast all lust att ta tag är som bortblåst just nu. Har sina olika orsaker förståss, men jag önskar jag hittade tillbaka nu, denna jag är jag trött på lite nu...;P

Hänga tvätt kanske kan få igång mig lite?!?

Åh maj gaaad!!

Sprang blodomloppet igår, sotar jag för idag...;)
Sprang 2 km å gick en, sprang lite till och gick en bit och växla lite så och spurta i mål. Tiden? Ingen aning glömde kolla! Men i detta lopp har man en grej i nrskylten som klockar start till mål så får gå in på nätet och kika. Ingen bra tid i år precis men runt kom jag!!=)

Och eftersom jag körde bodypump i måndags å detta igår är jag duktigt mör i min arma kropp idag...;) Går väl över vad det lider...

Elona hade haft kul i skolan och hon var lika förväntansfull idag!! Härligt att se alla glada barn!:)

Önskar att alla barn vore lika glada där vi bor men så är inte fallet tyvärr.. Lilla Forserum är med på tvnyheter, radion och tidningar för somalierna som bor här blir trakasserade och misshandlade av ett gäng ungdomar... Och det är visst inte bara somalier utan även svenskar som får utstå sån skit. Och jag undrar lite, nån måste väl veta vilka dessa är som gör såhär?!? Jag har ingen aning tyvärr... Men det är illa för såhär ska det inte vara...:/

Nähe, en häv i soffan en stund, trött som attan i både kropp och knopp!....

Snart dags...

att åka och hämta Elona efter hennes första skoldag, tror hon haft roligt! Jag minns inte min första lekisdag, hette ju så på "min" tid;), men har många roliga minnen från det året iaf. Förhoppningsvis får min tjej minst lika många och roliga minnen från året som kommer som jag en gång fick och kanske ännu roligare och bättre minnen. Hon känner redan många av barnen genom dagis och andra aktiviteter, jag gick aldrig på dagis. Hur som helst ser jag fram emot hennes skoltid och att få vara med om hennes resa framåt ska bli spännande!
Vi börjar med att ta in denna första dagen och fira med pizza!! =D

Nanadags...

Sen länge eg... Inget bra med kassa rutiner, hoppas det blir bättre framöver nu. Imån är det dagis för Thilia och farfar kör dit henne för det är en stor dag för Elona, första förskoledagen börjar och då ska mamma och pappa följa med såklart! =) Tänk att min lilla tjej blivit så stor redan, vart tar tiden vägen?!?

Nähopp, bäst att vila de blå en stund...

Tandfen!

Tandfen hann inte med att komma när Elona tappat sin tand...=0 En mamma och pappa med dåligt samvete för vi somna ifrån... Men till igår hade hon kommit och då fick hon 2 guldprngar istället, då var det en lycklig Nona här hemma!!;)

Åkte till byggmax och köpte trallgolv fast till sidorna på vårt golv. Började sätta upp det igår, kommer bli fint när det är klart, ser mer färdigt ut! Och muren är färdigmurad på framsidan (äntligen!!!) och det är bara lock som ska dit med och lite annat småpill så är det med klart snart! Ska gräva lite runt om oxå. På torsdag kommer skjutpartiet vi beställt till altanen, gött!! Och så ska vi mäta och åka och kolla på sten till en mur nere vid vägen och se vad det kommer kosta. Och vi har målat lite på altanen igår oxå så lite händer det här nu, kuligt!! =)

Idag blir det lite bodypump och imån är det blodomloppdags, kommer vara död efter det för lite måste jag ju springa av det såklart!! Pust, stånk och stön...;)

Nähepp, bäst att lyfta på häcken, småfolket kallar...;)

Lite förebilder!!

Nöjd tjej idag!!!=D

Elona har tappat sin första tand!!=P
Sara fick hjälpa till lite att ta bort den när den hängde i en liten "sleta" bara!!=)

Ömma skinkor...;)

SOL!!!! Och värme, helt underbart!!=D
Tjejerna badar i sin pool och jag sitter bredvid och har det gött, njutning det!!

Igår hade jag Max en stund på morgonen när Anna var på inskolningssamtal för Nia och på em hade hon Elona när jag var på samtal, Thilia var på dagis och fick mellis så hon var med nöjd!:) Åkte hem till Anna å co en sväng å tjöta lite och när vi kom hem på em åt vi goda våfflor med glass, smarrigt värre!!

Sen var det dags att svettas på Berga lite igen, länge sen sist nu... Kört ett pump pass i juli bara så ja jag svettades på spinningcykeln vill jag lova... Det gick lättare än jag trodde ändå men jag körde ju inte på långa vägar som jag gjorde i våras... Men gött att va igång igen men inte lika gött i rumpen idag, shit vad jag är öm!!:/;)

Lek och bus!

Igår lämnade jag Thilia på dagis och sen åkte jag och Elona till Ikea och åt frukost, mys bara vi två!❤
Sen åkte vi till maxi och handla mat och efter det åt vi lunch på Max! =)

Hem med maten och sen hämta T och åkte till Sara, Melker och Clara för lite lek och tjöt! Behövligt, längesen sist...

När vi kom hem blev det kvällsmat och dusch och nattning av 2 trötta tjejer. Mamma var med trött för jag somna i soffan!!;)

Drömde en massa konstigheter inatt, knas hur man kan få ihop det nattetid...

Idag lämna vi T på dagis och åkte hem till tvätten. Sara ringde och hade en leksugen Clara hemma så hon kom hit och de lekte tills det var dags att hämta T igen.

Tog en tripp till sis och tjöta lite och när vi kom hem blev det spring i vattenspridaren med Tuva och Astrid granntjejerna! Jag och Mange satte igång att klippa häcken och kom fram till att den ska klippas ner till ca 10 cm och så ska den tunnas på bredden med, är ca 50 cm för mkt ut på gatan!! Blir nog bra om den får växa upp på nytt och vi håller efter den lite!

Nu ska tjejerna i säng och kom på att där inga lakan är bäddade så bäst att kila!!:)

Long time no see....

Och där har nästan hela sommaren gått...;)

Vi har varit med bästa fam Lövgren/Svensson i Norrköping på Kålmården, ett stopp i Gränna och Visingsö med remmalagstur, 10 dar på Sturkö med massa bad, sol och båtåk!! Haft en kalas semester helt enkelt!!

Idag ska vi på bröllop, Manges bror ska gifta sig. Igår hjälpte vi till med dukning och sånt som hör till. Lite flashback blev det ju då de har festen där vi hade vår. Kommer nog bli bra! Ska köra blivande bruden till N-ö om en stund, undrar om hon e nervös?!?;)

I måndags var vi på Soya och firade vår första bröllopsdag!! Är ju så supergod mat!! Tjejerna var med men de uppskatta inte maten lika bra, fast riset gick hem!!;)

Nähopp, bäst att ge magen lite mat så den blir nöjd!!

Annicas klotterplank

Välkomna till min yra vardag!

RSS 2.0